WITTE THEE

De beste witte thee is afkomstig uit China, meer bepaald uit de provincie Fujian waar de klimatologische omstandigheden ideaal zijn.

Witte thee ondergaat de minste bewerkingen en is daarom de meest natuurlijke thee.

Er bestaan 2 grote groepen in deze soort.

Voor de Silver Needle plukt men alleen de ongeopende topjes die zich in de lente vormen en voor de Pai Mu Thanhet topje met de twee onderliggende blaadjes.

De blaadjes worden na het plukken op bamboematten gegooid zodat er een lichte kneuzing plaatsvindt en in de zon te drogen gelegd. Het vergt vakmanschap om de juiste droogtijd in de zon te bepalen. Vervolgens worden de blaadjes in een koele ruimte gelegd om verder te drogen.

 

De theetopjes bestaan uit verschillende lagen pasgeboren blaadjes die nog opgerold zijn in een ongeopende bladknop. Door de dikte van de topjes duurt het een tijdje vooraleer ze al het water hebben opgenomen en is de trektijd dus wat langer dan bij andere soorten. Als je de theetopjes los in een theepot of kop doet kan je perfect zien wanneer de thee voldoende getrokken heeft, namelijk wanneer alle blaadjes tot op de bodem gezakt zijn.

Zeker voor deze delicate theesoort is het belangrijk om mineraalarm water (Mont Roucous of Spa blauw) te gebruiken.

Lees hier meer over bij

“Het belang van water”

Het aftreksel van witte thee blijft altijd heel licht van kleur en zal een subtiele aroma en smaak geven.

 

WITTE THEE

Deze witte thee kan je in onze shop krijgen. Voor meer info ga verder naar

 
AANBOD

WITTE THEE MENGELINGEN

Deze witte theemengelingen kan je in onze shop krijgen. Voor meer info ga verder naar ons

 
Aanbod