Groene Thee

Wat is groene thee nu eigelijk? Bij groene thee plukt men de topjes en de twee blaadjes die daaronder zitten. Om oxidatie te voorkomen worden de blaadjes snel verhit, eventueel bewerkt – om een bepaalde vorm te geven – en vervolgens gedroogd.

 

Gezondheidsvoordelen

Waar is groene thee goed voor?

Groene thee bevat enorm veel natuurlijke antioxidanten en polyfenolen. Deze stoffen bestrijden de vrije radicalenin ons lichaam die schade toebrengen aan cellen en weefsels, waardoor we bepaalde kwalen krijgen of ziek worden.

Het zijn voornamelijk de cathechines – die onder de polyfenolen vallen – en meer bepaald het EGCG(epigallocatechin- 3- gallaat) dat een zeer ontgiftende werking heeft. EGCG is één van de krachtigste voedingstoffen die preventief werkt tegen kanker.

Wanneer je de groene thee minstens 5 minuten laat trekken en eventjes in je mond houdt voor je slikt kan je de cetechineconcentratie nog meer verhogen. Veel Japanse theesoorten, zoals de Sencha en de Gyokuro bevatten het meest EGCG.

Ook het aminozuur L-theanine in groene thee zou o.a. de groei van gamma delta-T-lymfocyten activeren. De lymfocyten worden beschouwd als de eerste verdediging tegen infectie en kunnen onze immuniteit verhogen.

Cafeïne in combinatie met EGCG (deze versterken elkaar) zorgen voor een grotere vetverbranding en kan dus ondersteunend werken bij het afslanken. Het is dus ideaal voor iemand die aan vetverbranding wil doen.

Groene (maar ook zwarte) thee heeft een invloed op de werking van een bepaald enzym (AChE) in onze hersenen waardoor de ontwikkeling van de ziekte van Alzeimer zou vertragen.

Warme groene thee koelt het lichaam af. Vandaar dat men in de woestijn vaak warme groene muntthee drinkt.

Houd er wel rekening mee dat het drinken van groene thee tijdens de maaltijd de ijzeropname kan vertragen.Opgelet dus bij kinderen onder de 12 en bij zwangere vrouwen.

Kijk eens op onze webshop waar je groene thee online bestellen kan.

Tip

Om maximaal van de gezondheidsvoordelen te kunnen genieten is het belangrijk dat je geschikt water gebruikt en dat het op de juiste temperatuur wordt gebracht, wat voor elke thee of infusie individueel bepaald is.

Lees hier meer over bij

“Het belang van water”

GROENE THEE

Deze groene thee kan je in onze shop krijgen. Voor meer info ga verder naar

AANBOD

GROENE THEE MENGELINGEN

Deze groene theemengelingen kan je in onze shop krijgen. Voor meer info ga verder naar ons

Aanbod