OOLONG THEE

De Oolong thee is voornamelijk afkomstig uit het zuiden van China en Taiwan.

Oolong thee situeert zich ergens tussen zwarte en groene thee in.

Nadat de geplukte theeblaadjes eventjes in de zon gelegen hebben worden ze in bamboomatten gelegd en zachtjes geschud zodat de randjes van de blaadjes wat kneuzen en gaan oxideren. Vervolgens wordt de thee in doeken gerold, tussen metalen platen gelegd en rondgedraaid. Dit proces herhalen ze verschillende keren.

Oolong thee bestaat in verschillende schakeringen al naar gelang de oxidatietijd die ze toepassen.

Groene Oolong thee wordt minder dan 50% geoxideerd terwijl rode of zwarte Oolong thee voor meer dan 50% wordt blootgesteld aan zuurstof.

Dit speciale verwerkingsproces levert een zachte thee op die enigszins bloemig smaakt en zich erg goed leent om bij de maaltijd te drinken.

Wij bieden verschillende Oolongs aan van haast niet tot bijna volledig geoxideerd.

Gezondheidsvoordelen

De oxidatiegraad van de blaadjes heeft invloed op de inhoudsstoffen van de thee en zal dus ook een verschillende werking op ons lichaam hebben.

De sterk geoxideerde Oolong thee heeft dus eerder de eigenschappen van zwarte thee, terwijl de licht geoxideerde Oolongs de gezondheidsvoordelen van groene thee bezitten.

Weetje

Omdat men voor Oolong altijd volledige blaadjes gebruikt is het belangrijk dat de blaadjes veel plaats krijgen tijdens het trekken in het warme water zodat deze zich volledig kunnen ontvouwen.

OOLONG THEE

Deze Oolong thee kan je in onze shop krijgen. Voor meer info ga verder naar

AANBOD